Hopp til hovedinnhold

Karl Evangs helseopplysningspris går i år til overlege Gerd-Ragna Bloch Thorsen (51 år) ved Rogaland psykiatriske sjukehus (RPS) for hennes fremragende arbeid med helseopplysning om psykiske lidelser. Bloch Thorsen var med på å starte Psykiatrisk Opplysningsfond i 1989, og har senere stått i spissen for dette. "Vi har som mål å gi faktiske kunnskaper under mottoet: uten skyld og skam, men alltid med håp” sa hun i et intervju med Tidsskrift for Den norske lægeforening.

Bloch Thorsen har også vært med på å starte forlaget Hertervig. Forlaget har blant annet utgitt hennes egen barne- og ungdomsbok "Elena". Hun har også utgitt plate med Stavangergruppa "Månelyst" og vært stand-up forsker på nattklubben Sting nere.

Bloch Thorsen har tidligere mottatt pårørende-prisen for sitt banebrytende arbeid med å trekke pårørende inn i behandlingen av psykiske lidelser.

Prisen deles ut av generalsekretær Magne Nylenna i Den norske lægeforening. I komitéen sitter også professor Leif E. Aarø, Universitetet i Bergen, journalist Sylvi Leander, Aftenposten, og seniorrådgiver Per Helge Måseide, Statens Helsetilsyn.