Helsetilsynet

Slik behandler vi personopplysninger

Behandlingsansvarlig: Statens helsetilsyn.
Helsetilsynet bruker informasjonskapsler (”cookies”), som er små tekstfiler som lagres på brukerens datamaskin.

Du kan hindre at informasjonskapsler blir lagret på datamaskinen ved å endre innstillingene i nettleseren din.

Statens helsetilsyn bruker ulike verktøy i drift av nettstedet, slik som publiseringsløsning basert på EpiServer, EpiFind, statistikkløsningen Google analytics, og en abonnementsløsning.

Epinova er Helsetilsynets databehandler. Alle verktøyene er plassert på servere som driftes av vår leverandør, Basefarm. Det er bare Statens helsetilsyn, Basefarm og Google som har tilgang til statistikkverktøyet og opplysningene som samles inn.

Informasjonskapsler

Vi bruker Google Analytics for webanalyse og besøksstatistikk. Tjenesten benytter informasjonskapsler. Dette gjøres for å hjelpe oss å analysere hvordan nettstedet brukes. Informasjonen som informasjonskapselen samler inn om din bruk sendes til Google og lagres på selskapets servere i USA. Statens helsetilsyn benytter Google Analytics sin sporingskode, som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dette gjør at analyseverktøyet kan anslå brukerens geografiske plassering, men adressen kan ikke benyttes for å identifisere den enkelte brukeren.

Publiseringsverktøyet Episerver benytter informasjonskapsel for at nettstedet skal klare å skille brukere fra hverandre. Den slettes automatisk når du lukker nettleseren din.

Søk

Helsetilsynet lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i søkeverktøyet Find. Formålet med lagringen er å gjøre nettstedet mer brukervennlig. Det er bare søkeordet som lagres og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som IP-adresse.

Skriftlige henvendelser via Statens helsetilsyns nettsted

Du kan kommunisere skriftlig med oss. Det gjør du ved å sende oss en e-post. Din henvendelse kommer til Statens helsetilsyns postmottak eller nettredaksjon.

Om du sender e-post til blir innholdet ikke kryptert. Vi oppfordrer deg derfor til ikke å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger til oss via ordinær e-post.

Nyhetsbrev – Abonnement

Det er mulig å tegne seg på Statens helsetilsyns abonnementsordning og motta e-post  om nye saker som publiseres på tilsynets nettsider.

Din e-postadresse vil ikke bli benyttet til andre formål enn å sende slike utsendelser og vil heller ikke bli gjort kjent for andre abonnenter. Ved oppsigelse av abonnementet slettes e-postadressen. Om du skifter arbeidssted eller e-postadresse og e-poster ikke lenger kan leveres, slettes e-postadressen og du må tegne nytt abonnement.

Sosiale medier

Per i dag har Helsetilsynet følgende profiler på sosiale medier:

  • Facebook. Det er hovedkanal. Målgruppen for denne er ansatte i tjenestene, pasienter/pårørende/brukere og publikum generelt. Vi publiserer innlegg om rettigheter og klagemuligheter, avgjørelser i tilsynssaker og videoer og formidler videre artikler fra andre kilder som forteller om vår virksomhet.
  • Twitter. Hovedmålgruppen for Twitter er først og fremst media og andre offentlige organisasjoner.
  • Instagram er for å treffe et yngre publikum. Der publiserer vi stort sett innlegg som gjelder rettigheter og klagemuligheter på barnevernsområdet.
  • Youtube og Vimeo. Der legger vi ut våre videoer. Videoproduksjon er en av våre satsingsområder.
  • LinkedIn. Vi har profil der i forbindelse med publisering av stillingsannonser, men vi er ikke aktive ut over det.
  • SlideShare. Der legger vi ut våre viktigste foredrag, f. eks. de som ledelsen i Helsetilsynet holder eksternt.

Tekststørrelse

For endring av tekststørrelse må du bruke funksjonaliteten i nettleseren din

Personvernombudet i Helsetilsynet

e-post: .