Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny

Historisk arkiv Dette innholdet er arkivert og vil ikke bli oppdatert.

Statens helsetilsyn ønsker velkommen til årets Karl Evang-seminar og utdeling av Karl Evangs pris for 2007. Seminaret holdes tirsdag 23. oktober 2007 kl. 1130-1530, i Oslo Kongressenter, Auditoriet, Youngs gate 11, Oslo. Seminaret er åpent for alle.
 
Personer med psykiske lidelser er, som folk flest, sjelden farlige for sine omgivelser. Likevel begår også psykiatriske pasienter enkelte ganger handlinger som kan få alvorlige konsekvenser og dramatiske følger for de involverte. Slike saker har stor gjennomslagskraft i media. Dette kan ha bidratt til at personer med psykiske lidelser er blitt møtt med frykt og avvisning. Tilsynserfaringer viser at de tjenester og det tilbud disse menneskene trenger og har krav på av og til svikter. Øker dette risikoen for at farlige situasjoner kan oppstå?
 
Vi har valgt psykiatri og farlighet som tema for årets Karl Evang-seminar fordi åpenhet og kunnskap er viktig. Vi må kunne skille mellom hva som er myter og hva som er grunnen til at farlige situasjoner en sjelden gang oppstår. Vi trenger kunnskap om måter å møte disse utfordringene på.
 
Vi håper seminaret vil bidra til konstruktiv debatt og engasjement rundt dette viktige temaet. Vi er glade for å ha fått kloke innledere til å dele sin kunnskap med oss på dette området. Ulike instanser har ulike roller og muligheter. Noen kan styrke og bedre tjenestene, andre kan bidra til avskaffe myter.

Program "Psykiatri og farlighet" 23.10.2007 (pdf) 

13.9.2007