Rapport etter tilsyn med Nav-kontoret i Balsfjord kommune - økonomisk rådgivning 2025
Oppfølging av tilsynet
Ved dette tilsynet ble det avdekt lovbrudd/avvik. Kontakt etaten som har utført tilsynet for status på lovbruddet/avviket.
Statsforvalteren i Troms og Finnmark har gjennomført tilsyn med Nav-kontoret i Balsfjord kommune. Vi undersøkte Nav-kontorets ansvar for tjenesten økonomisk rådgivning til personer i en vanskelig økonomisk situasjon.
Tilsynet er gjennomført som del av et landsomfattende tilsyn iverksatt av Statens helsetilsyn.
Tidsrom for tilsynsbesøket: 18.02.25 til 20.02.25 med oppsummerende møte 20.02.25
I dette tilsynet ble det avdekket lovbrudd på forsvarlig beslutning og oppstart av tjenesten.
Kommunen har fått foreløpig rapport med beskrivelser av faktiske forhold, vurderinger og konklusjon, med muligheter til å komme med innsigelser innen 06.06.25.
Kommunen har ikke hatt innsigelser.
Lovbruddet har blitt rettet etter at utkast til rapport ble sendt til kommunen. Vi vurderer at de tiltakene kommunen og Nav-kontoret har iverksatt, det vil si styringstiltak for å avdekke og korrigere eventuelle svikt i tjenesteutøvelsen, sørger for at tjenesten nå gis i samsvar med aktuelle lovkrav. Tilsynet avsluttes.
1 Tilsynets tema og hvordan vi har gjennomført tilsynet
1.1 Tema
Statsforvalteren har undersøkt og vurdert om tjenesten økonomisk rådgivning til personer i en vanskelig økonomisk situasjon er forsvarlig.
Statsforvalteren har undersøkt om:
- Nav-kontoret gjør tjenesten økonomisk rådgivning tilgjengelig
- Nav-kontoret fatter skriftlig vedtak om tjenesten og starter opp tjenesten til riktig tid
- Nav-kontoret sørger for en forsvarlig oppfølging av tjenesten økonomisk rådgivning
1.2 Hvordan vi har gjennomført tilsynet
Vi har gjennomført tilsynet som en systemrevisjon. Det betyr at vi har ført tilsyn med hvordan kommunen gjennom styring og ledelse oppfyller kravene til forsvarlig økonomisk rådgivning.
Vi har samlet informasjon ved å gå gjennom styringsdokumenter som plandokumenter og rutiner/arbeidsbeskrivelser, og resultatdokumenter som vedtak, journalnoter og annen dokumentasjon som viser hvordan Nav-kontoret har gitt tjenesten til brukerne. Vi har også intervjuet ansatte og ledere.
Brukerens meninger om og erfaringer med tjenestetilbudet i kommunen er viktig informasjon for tilsynsmyndighetene. Statsforvalteren har derfor hatt samtale med et utvalg brukere i dette tilsynet.
2 Aktuelt rettslig grunnlag for tilsynet
Statsforvalteren har myndighet til å føre tilsyn med kommunens oppfyllelse av plikter etter lov om sosiale tjenester i arbeids- og velferdsforvaltningen (sosialtjenesteloven), jf. sosialtjenesteloven § 9. Etter bestemmelsen kan det også føres tilsyn med kommunens internkontroll med plikter etter kapittel 4, jf. lov om kommuner og fylkeskommuner (kommuneloven) § 25-1.
Et tilsyn er en kontroll av om virksomheten er i samsvar med lov- og forskriftsbestemmelser. Nedenfor gis det en beskrivelse av lovkravene som ble lagt til grunn i tilsynet.
Økonomisk rådgivning er en del av tjenesten opplysning, råd og veiledning som er hjemlet i sosialtjenesteloven § 17. I følge § 4 skal tjenesten være forsvarlig. For å kontrollere om tjenesten er forsvarlig har Statsforvalteren undersøkt:
Krav til forsvarlig tilgjengelighet til tjenesten
Nav-kontoret gjør tjenesten økonomisk rådgivning tilgjengelig, se sosialtjenesteloven §§ 17, 4, forvaltningsloven § 11 og kommuneloven § 25-1.
Kravet innebærer at kommunen ved Nav-kontoret
- identifiserer personers mulige behov for økonomisk rådgivning
- ikke avviser personer med mulig behov for økonomisk rådgivning ved å henvise til Økonomi- og gjeldsrådgivningstelefonen i Nav eller andre aktører
- gir personer med mulig behov for økonomisk rådgivning tilpasset informasjon ut fra personens forutsetninger og behov, slik at de blir i stand til å søke om tjenesten
- nedtegner og dokumenterer muntlige søknader om økonomisk rådgivning
Krav til forsvarlig beslutning og oppstart av tjenesten
Nav-kontoret fatter skriftlig vedtak om tjenesten og starter opp tjenesten i riktig tid, se sosialtjenesteloven §§ 17, 4, 41, 42, 43, forvaltningsloven §§ 17 og 23 og kommuneloven § 25-1.
Kravet innebærer at kommunen ved Nav-kontoret
- gir brukeren mulighet til samtale om sitt behov før det fattes vedtak
- fatter skriftlige vedtak om økonomisk rådgivning
- setter frist for oppstart av tjenesten i vedtaket, ut fra brukerens behov og om saken haster
- starter tjenesten ut fra brukerens behov og om saken haster
Krav til forsvarlig oppfølging
Nav-kontoret sørger for en forsvarlig oppfølging av tjenesten økonomisk rådgivning., Sosialtjenesteloven §§, 17, 4 og 42, kommuneloven § 25-1 forvaltningsloven §§ 17.
Kravet innebærer at kommunen ved Nav-kontoret
- gir brukeren tilbud om samtaler under oppfølgingen
- kartlegger brukerens økonomiske forhold, det vil si inntekter, utgifter, eiendeler/ og gjeld, og om brukeren har prioritert bort nødvendige utgifter
- kartlegger særskilte utgifter til barn, når brukeren har forsørgeransvar
- kartlegger om andre forhold i brukerens livssituasjon kan påvirke valg av tiltak i den økonomiske rådgivningen
- kartlegger i samarbeid med brukeren
- utformer tiltakene i samarbeid med brukeren
- tilbyr økonomisk rådgivning for ulike typer av økonomiske problemer med ulik alvorlighetsgrad
- dokumenterer opplysninger som kommer fram i oppfølgingen, slik at opplysningene kan kontrolleres og etterprøves, og for å sikre kontinuitet i tjenesten
Krav til styring og ledelse
Krav til ledelse, organisering og styring er viktige elementer i kommunens ansvar for å tilby og yte forsvarlige tjenester. God styring og ledelse bidrar til at brukerne får oppfylt sine rettigheter. Det kan derfor være stor risiko for svikt i tjenesteytingen hvis kommunen ikke har tilstrekkelig styring med kvaliteten på tjenestene. Svikten kan få store konsekvenser for den enkelte bruker.
I sosialtjenesteloven § 5 vises det til at kommunen skal ha internkontroll etter reglene i kommuneloven § 25-1. Styringssystemet skal tilpasses virksomhetens størrelse, egenart, aktiviteter og risikoforhold, og ha det omfang som er nødvendig.
Vedtak om å pålegge retting av lovbrudd
Ved brudd på bestemmelsene vi fører tilsyn med, har vi myndighet til å fatte vedtak om å pålegge retting av lovbrudd. Dette står i kommuneloven § 30-4 første ledd. Et pålegg om retting innebærer at vi fatter et vedtak med et krav om retting av lovbruddet.
For mer utfyllende informasjon, se Nav-kontorenes ansvar for tjenesten økonomisk rådgivning til personer i en vanskelig økonomisk situasjon
3 Bakgrunnsinformasjon om kommunen og Nav-kontoret
Balsfjord kommune
Balsfjord kommune ligger i Troms fylke. Den grenser i nord til Tromsø kommune, i øst til Storfjord kommune, i sør til Målselv kommune og i vest til Senja kommune. I tredje kvartal 2024 hadde Balsfjord kommune 5574 innbyggere.
Vertskommunesamarbeid
Balsfjord kommune har inngått vertskommunesamarbeid med nabokommunen Storfjord. Balsfjord er vertskommune for tjenestene kommunene har ansvaret for etter sosialtjenesteloven og som gis i Nav-kontoret, mens Storfjord er samarbeidskommune, jf. kommuneloven kapittel 20. Bakgrunnen for vertskommuneavtalen er at et formelt samarbeid mellom kommunene vil danne grunnlag for driftssikre og kvalitative bedre Nav-tjenester for innbyggerne i kommunene.
Kommunens organisering
Rådmannen er kommunens øverste administrative leder. Kommunalsjef for helse- og omsorg inngår i rådmannens ledergruppe og er Nav-leder sin nærmeste leder. De to har jevnlig kontakt, både på møter og per telefon.
Tema for møtene er drift, budsjett og økonomi. Tema som går direkte på tjenesteutøvelsen er sjeldent tema med mindre det er noe særskilt som bør diskuteres høyere opp i organisasjonen. Større avvik meldes til kommunalsjefen. Det ble våren 2023 gjort en risikoanalyse der tjenesten var et eget risikopunkt.
Intern organisering i Nav-kontoret
Nav Balsfjord-Storfjord er lokalisert på Nordkjosbotn. Kontoret har 14 ansatte inkludert leder. Kontoret er delt inn i tre team: Ungdomsteam (brukere under 30 år), voksenteam (brukere over 30 år) og internasjonalt team. Kontoret har en ansatt som jobber 50 % som gjeldsrådgiver. Seks av de ansatte jobber på kommunalt område og syv ansatte jobber på statlig område. Det er bare de kommunalt ansatte som har tilgang til det kommunale saksbehandlingssystemet Velferd.
Kontoret har åpent for drop-in på mandager og torsdager kl. 12:00-14:00. De andre dagene er det kun åpent for de med timeavtaler. Det er ikke oppgitt et mobilnummer for akutte henvendelser på nettsiden til verken kommunen eller på nav.no.
Kontoret har sosialfaglige møter og kontormøter hver uke hvor saker blir diskutert. Nav-kontoret har to-trinnsgodkjenning av alle vedtak. Kontoret bytter på hvem som er beslutter hver fjerde uke. Alle ansatte får delta på statsforvalterens nettseminar som gjelder temaet økonomisk råd og veiledning.
Kontoret har et samarbeid med flyktningtjenesten og helse- og omsorgstjenesten.
Avvikssystem
Nav-kontoret har et kommunalt avvikssystem, Compilo. Kontoret har en skriftlig rutine for melding av avvik som alle er kjent med og har tatt i bruk. Avvik meldes imidlertid direkte til Nav-leder som håndterer disse og informerer kommunalsjefen ved behov.
4 Faktagrunnlag, vurdering opp mot rettslig grunnlag og delkonklusjon
4.1 Forsvarlig tilgjengelig tjeneste
4.1.1 Faktagrunnlag (beskrivelse av praksis og styring og ledelse)
På kommunens hjemmesider er det lagt ut veiledning og informasjon om tjenesten, eksempelvis økonomisk sosialhjelp, og økonomisk rådgivning og gjeldsrådgivning, samt kontaktinformasjon dersom brukere ønsker å søke på tjenesten. Det gis også informasjon om tjenesten i vedtakene i form av standardtekst.
Kontoret jobber ikke som generalister, det vil si at de ansatte ikke jobber på tvers av statlig og kommunalt oppdrag, og på grunn av dette har ikke alle ansatte tilgang til det kommunale saksbehandlingssystemet Velferd. De statlig ansatte, som ikke har tilgang til Velferd får ikke journalført kontakt med brukerne om de sosiale tjenestene dirkete i fagsystemet. Dette løses ved at statlig ansatte bruker et word-dokument som legges i en posthylle som sjekkes jevnlig av de ansatte på kommunal side. Sistnevnte sørger for å skanne dokumentet inn i Velferd. Ansatte og leder mener denne rutinen fungerer godt.
Det kom fram i intervju at de ansatte har god faglig kunnskap om tjenesten. Alle sa at de er oppmerksomme på sårbare overganger, som eksempelvis overganger fra sykepenger til arbeidsavklaringspenger. Vi fikk også bekreftet gjennom intervju av ansatte og leder at alle har fått opplæring i hvordan snakke med brukere om økonomi og økonomiske utfordringer. I gjennomgang av saksmapper fikk vi dette bekreftet. Kontoret har utarbeidet en skriftlig rutine om tjenesten. I intervju fortalte de ansatte at de tilpasser informasjonen om tjenesten til den enkelte, slik at de blir i stand til å søke om økonomisk rådgivning. Alle sa at de bruker tolk ved behov.
Personer som oppsøker Nav-kontoret blir ikke avvist eller henvist til andre aktører, eksempelvis gjeldsrådgivningstelefonen. I den grad det henvises til denne tjenesten er dette mer som et supplement. De ansatte vet å henvise brukerne med mer komplekse saker til intern gjeldsrådgiver. Dette ble bekreftet også i intervju med brukere.
Eventuelle muntlige søknader registreres i fagsystemet og behandles som en ordinær søknad. Vi så eksempler på saker hvor brukere hadde søkt muntlig. Gjennom intervju hørte vi at det er rutine på dette.
I intervju av både ansatte og leder kom det fram at det er noen brukere som burde hatt tjenesten økonomisk rådgivning. Disse brukerne er brukere som har fått informasjon om tjenesten og blitt oppfordret til å søke, men som likevel ikke har ønsket å gjøre dette.
I intervjuene kom det frem at det ikke har vært en felles og kjent rutine på området. Kontoret har den siste tida jobbet med skriftliggjøring av rutiner og internkontroll for å sikre at det blir en felles og lik forståelse av tjenesten. Ledelsen har tatt et aktivt grep for å bli mer involvert i sakene.
4.1.2 Vurdering av faktagrunnlaget opp mot aktuelt rettslig grunnlag
Det er kommunen som har det overordnede ansvaret for at tjenestene er forsvarlige, men Nav-kontoret har ansvaret for å gi tjenester til brukerne. Personer med behov for økonomisk rådgivning er ofte i en vanskelig livssituasjon. Det er derfor viktig at tjenesten er tilgjengelig slik at brukerne får den hjelpen de trenger og har krav på. Nav-kontoret må kunne avdekke mulige behov for økonomisk rådgivning ved å identifisere hvem som har eller står i fare for å få økonomiske problemer. Nav-kontoret skal gi tilpasset informasjon om tjenesten. Økonomisk rådgivning er et lavterskeltilbud og det er avgjørende at tjenesten blir gitt til riktig tid.
De ansatte ved Nav Balsfjord-Storfjord er opptatt av økonomi i brukermøtene. Mappegjennomgangen viser at det gis god informasjon om tjenesten i samtaler og i vedtakene. Intervjuene med de ansatte bekrefter at kontoret har en felles praksis for når informasjonen skal gis og hvilken informasjon som skal gis. Dette bekreftes også av brukerne vi snakket med.
Ledelsen har gjennom styring og ledelse sørget for å ha på plass tilstrekkelige rutiner og en felles forståelse i kontoret som sikrer at brukere med behov for økonomisk rådgivning får informasjon om tjenesten som gjør dem i stand til å søke om den. Nav-kontoret har i etterkant av tilsynsbesøket ferdigstilt en internkontrollrutine som skal fange opp svikt og risiko for svikt i tjenesteutøvelsen.
4.1.3 Delkonklusjon
Det ble ikke avdekket lovbrudd på forsvarlig tilgjengelig tjeneste.
4.2 Forsvarlig beslutning og oppstart av tjenesten
4.2.1 Faktagrunnlag (beskrivelse av praksis og styring og ledelse)
I perioden fra 01.01.2023 og frem til tilsynslaget besøkte Nav-kontoret i februar 2025 var det fattet totalt 92 vedtak etter sosialtjenesteloven § 17. Med unntak av to saker den siste måneden før besøket, så vi at Nav-kontoret ikke fattet vedtak i saker der økonomisk rådgivning gis på tiltaksnivå en og to, f.eks. når de bistår bruker med å sette opp budsjett, gir råd om å redusere skattetrekk og påleggstrekk eller bistår bruker med ulike former for betalingsutsettelser. I intervju ga de ansatte uttrykk for at de vet at det skal fattes vedtak etter § 17 på de lavere tiltaksnivåene, men det var ikke praksis i kontoret for å gjøre dette. Det ble bekreftet i intervju med brukerne og de ansatte at Nav-kontoret gjennomfører samtaler med brukerne og gir økonomisk rådgivning også på de lavere tiltaksnivåene.
Ved gjennomgang av saksmappene under tilsynsbesøket så vi at vedtak etter sosialtjenesteloven § 17 først ble fattet da sakene var så komplekse at de skulle følges opp av kontorets gjeldsrådgiver. I disse vedtakene var det opplysninger om oppstartsdato, beskrivelse av behovet og begrunnelse for innvilgelse. Det var ikke noen nærmere begrunnelse som viste vurderinger av hastegrad knyttet til brukernes behov, men vi så gjennomgående at tjenesten startet opp raskt etter at vedtaket var fattet. I intervju sier veilederne de har en omforent praksis for hvilke saker som kan haste, f.eks. hvis bruker har mottatt begjæring om fravikelse fra bolig eller fått varsel om stenging av strøm. Det bekreftes også i intervju med brukerne som har mottatt tjenesten at de har opplevd å få tidsnok hjelp. Nav Balsfjord-Storfjord har kort ventetid på tjenesten.
I saker der bruker hadde fått vedtak, men ikke møtt opp til timeavtale eller tjenesten ble stanset på grunn av manglende medvirkning eller deltakelse fra bruker, ble det ikke fattet stansvedtak.
I etterkant av tilsynsbesøket har Nav-kontoret jobbet aktivt med forbedringsarbeid og for å rette lovbruddet. De har gitt tilbakemelding til Statsforvalteren på at de nå fatter vedtak på alle nivå, også tiltaksnivå en og to. Nav-kontoret har i perioden fra 01.01.25 frem til 03.06.25 fattet 17 vedtak på nivå en til to. Nav-kontoret har videre redegjort for tiltak som er iverksatt for å lukke lovbruddet. De har fått på plass internkontroll og opplæringstiltak på området, samt utarbeidet en kompetanseplan og internkontrollskjema som gjelder tjenesten økonomisk rådgivning.
4.2.2 Vurdering av faktagrunnlaget opp mot aktuelt rettslig grunnlag
Statsforvalteren vurderer at Nav Balsfjord-Storfjord fatter vedtak i saker hvor det gis økonomisk råd og veiledning etter sosialtjenesteloven § 17. Dette gjelder på alle tiltaksnivå. Nav-kontoret har fått på plass en styring og ledelse som fanger opp at praksisen er i tråd med regelverket. Nav-kontoret har internkontrollrutiner og opplæringsrutiner på plass.
4.2.3 Delkonklusjon
Lovbruddet som ble avdekket under tilsynet er rettet opp.
4.3 Forsvarlig oppfølging
4.3.1 Faktagrunnlag (beskrivelse av praksis og styring og ledelse)
Både i gjennomgang av saksmapper og intervju med ansatte kom det frem at de har løpende oppfølging av brukerne som får tjenesten. Alle brukerne får tilbud om oppstartsamtale, og deretter tilbud om samtaler ved behov. Vi ser at brukers situasjon kartlegges gjennom hele oppfølgingsløpet slik at tiltakene tilpasses den enkeltes brukers situasjon og behov. Kartleggingen skjer i samarbeid med brukerne, og de ansatte var opptatt av at brukerne medvirket til hvilke tiltak som skulle iverksettes for å avhjelpe en vanskelig økonomisk situasjon.
De ansatte opplyste at de kartlegger særskilte utgifter til barna, samt andre forhold i brukers situasjon som eksempelvis rus, psykisk helse, sykdom og spillavhengighet. Det er også tema i kartleggingen om brukene har vært nødt til å bortprioritere nødvendige utgifter grunnet dårlig økonomi.
Alle ansatte informerte om at brukerne får hjelp ut fra ulike typer av økonomiske problemer med ulik alvorlighetsgrad. Saker med høyere alvorlighetsgrad følges opp av egen gjeldsrådgiver.
De ansatte og leder er opptatt av at all kontakt med brukerne skal journalføres slik at dialogen er sporbar og man sørger for kontinuitet i oppfølgingen. For ansatte som ikke har tilgang til det kommunale fagsystemet Velferd skannes referat fra oppfølgingssamtalene via en kollega med tilgang. Dette bekreftes gjennom vår gjennomgang av saksmapper. Sakene inneholder vedtak og journalnotat som viser hyppig kontakt med brukerne i oppfølgingen.
Brukerne vi snakket med var fornøyde med kontakten og oppfølgingen de fikk fra Nav-kontoret. De fortalte at de fikk tilbud om samtaler når de trengte det og hjelp til å ordne opp i en krevende økonomisk situasjon.
4.3.2 Vurdering av faktagrunnlaget opp mot aktuelt rettslig grunnlag
Nav Balsfjord- Storfjord følger opp alle brukere som får tjenesten økonomisk rådgivning forsvarlig, ved å kartlegge alle relevante områder i den enkeltes liv. Tjenestens innhold og omfang utarbeides i samarbeid med bruker i den enkelte sak. Oppfølging av tjenesten journalføres.
4.3.3 Delkonklusjon
Det ble ikke avdekket lovbrudd på forsvarlig oppfølging
4.4 Samlet vurdering
Statsforvalteren vurderer at tjenesten økonomisk rådgivning er tilgjengelig, og at den besluttes og følges opp på en forsvarlig måte ved Nav Balsfjord-Storfjord.
5 Statsforvalterens konklusjon
Her presenterer vi konklusjonen av vår undersøkelse, basert på vurderingene i kapittel 4.
I dette tilsynet ble lovbrudd rettet etter at utkast til rapport ble sendt til kommunen. Gjennom forbedringsarbeidet har kommunen iverksatt styringstiltak og internkontroll som sørger for at det informeres om tjenesten slik at den er tilgjengelig. Det fattes vedtak om tjenesten som viser oppstartstidspunkt på bakgrunn av hvor mye saken haster. Innbyggerne som mottar tjenesten, får forsvarlig oppfølging. Tilsynet avsluttes.
Vedlegg: Gjennomføring av tilsynet
I dette vedlegget omtaler vi hvordan tilsynet ble gjennomført, og hvem som deltok.
Varsel om tilsynet ble sendt 19.12.24.
Forberedende møte med virksomheten ble gjennomført 28.01.25. Vi gjennomførte seks brukerintervjuer via telefon før tilsynsbesøket.
Tilsynsbesøket ble gjennomført 18.02.25-20.02.25. Oppsummerende møte med gjennomgang av funn ble avholdt 20.02.25.
En del dokumenter var tilsendt og gjennomgått på forhånd, mens andre dokumenter ble mottatt og gjennomgått i løpet av tilsynsbesøket. Følgende dokumenter ble gjennomgått og vurdert som relevante for tilsynet:
- Skjema for egenrapportering
- Organisasjonskart
- Oversikt over ansatte
- Årsmelding for 2023
- Risiko- og sårbarhetsanalyse mars 2023
- Oversikt møtestruktur
- Virksomhetsplan - Internkontrollskjema
- Sjekkliste vedtaksgodkjenning
- Rutine for mottak av muntlig søknad
- Mal for kartlegging av gjeld og budsjett
- Mal budsjett for 14 dager
- Mal budsjett måned
- Mal fullmaktsskjema
- Mal forenklet søknad
- Rutine oppfølging økonomisk råd og veiledning
- Veileder klage på utleggstrekk hos Namsfogden
- Rutiner sosialvakt
- Rutiner for avvik – Compilo
- Rapport fra KomRev NORD
Det ble valgt 15 saker etter følgende kriterier:
- Brukere som har fått kun økonomisk rådgivning etter sosialtjenestelovens § 17
- Brukere som har fått kun økonomisk stønad etter sosialtjenestelovens §§ 18 og 19
- Brukere som har fått tjenester både etter sosialtjenestelovens §§ 17, 18 og 19
- Brukere som har fått bistand med husleierestanse og eller strømrestanse.
- Brukere som har fått hjelp i en akutt situasjon (nødhjelp)
I tabellen under gir vi en oversikt over hvem som ble intervjuet, og hvem som deltok på oppsummerende møte ved tilsynsbesøket.
Ikke publisert her
Syv ansatte ble intervjuet i forbindelse med tilsynet.
Disse deltok fra tilsynsmyndigheten:
- Seniorrådgiver, Marte Skjærvold, Statsforvalteren i Troms og Finnmark, revisjonsleder
- Seniorrådgiver, Gunn-Annie Kileng, Statsforvalteren i Troms og Finnmark, revisor
- Rådgiver, Alexander Bergli Verdich, Statsforvalteren i Troms og Finnmark, revisor
Med hilsen
Anne Grethe Olsen (e.f.)
fylkeslege / helse- og sosialdirektør
Alle tilsynsrapporter fra dette landsomfattende tilsynet
2024-2025 Nav – økonomisk rådgivning til personer i en vanskelig livssituasjon
Søk etter tilsynsrapporter